Vårterminen är i full gång

"Hej!

Då har vi kommit en bit in på vårterminen. I skolan och på fritidshemmet är det full fart. Bakom oss har vi två välbesökta Öppet hus-kvällar på Svedenskolan Bergshamra och Svedenskolan Mälarhöjden. Framför oss har vi ett sportlov som jag vet är laddat med roliga lov-aktiviteter.

Det är glädjande att konstatera att projektet Skapande skola löper vidare under vårterminen. I höstas hade vi Cirkus Cirkör på besök, vilket verkade vara väldigt uppskattat hos många av eleverna. Nu senare under vårterminen kommer vi få besök av två barn- och ungdomsförfattare: Dan Höjer och Niklas Krog. Läs mer om aktiviteterna i vårt skolbibliotek HÄR.

Nu under det fortsatta läsåret arbetar vi vidare med våra fokusområden som innebär att vi ska ha elever som är trygga och trivs och når målen för utbildningen. Varje terminsslut sammanställer vi resultat från elevenkäter samt vilken måluppfyllelse som har uppnåtts. I vårt ständiga utvecklingsarbete är det roligt att jag kan konstatera resultaten fortsätter i en positiv riktning!

Under höstterminen har vi gjort en utbildningssatsning för samtliga medarbetare. Vi har arbetat med, förutom det särskilda stödet som alla elever får, hur vi kan göra extra anpassningar för eleverna både på skol- och fritidstid. Utbildningen avslutades med studiedag där våra duktiga medarbetare från båda Svedenskolorna delgav varandra exempel från det vardagliga arbetet. Studiedagen blev ett bra exempel på det så viktiga kollegiala lärandet! Det var kul att återigen få det bekräftat att den samlade kompetensen hos personalen på skolorna håller en hög kvalitet.

Till sist vill jag flagga för vårt föräldraforum i april. Då kommer några av våra medarbetare att visa exempel från det pedagogiska arbetet. Det ser jag fram emot!

Vi hörs och ses!

//
Nicklas Johansson

Rektor

Svedenskolan Bergshamra "

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.