Svedenskolan Bergshamras Melodifestival 2016

Fredagen förra veckan, dagen innan den "stora" Melodifestivalen på Friends Arena, hade vi på Svedenskolan Bergshamra vår egna populära melodifestival. Eleverna som uppträdde hade förberett sig noggrant och vi fick ta del av visor, pianospelande, popsånger, dans och rock. 

Nästintill hela skolan utgjorde publiken och vår gympasal var snyggt pyntad med elevskapade stjärnor och annat som passade temat. Dessutom kunde de som ville få en festlig sminkning i vårt speciella sminkbås. Eleverna som skulle uppträda hade greenroom vid ett extra fint bord där de kunde ladda för sina framföranden.

När alla hade uppträtt blev det pausunderhållning med högstadieeleven Linus som uppträdde som Morran.

Alla elever som ville fick rösta och efter pausen korades de två uppträdanden som kom etta och tvåa. Alla andra elever kom trea och samtliga av de som uppträdde kläddes med medalj och fick ett stort publikavtack. Att själv kunna spela instrument var populärt i år: Christian i R4 kom tvåa med sitt pianouppträdande och Olle i R7 kom etta med sitt uppträdande där han sjöng "Somliga går med trasiga skor" och kompade sig själv på akustisk gitarr.

Flera av eleverna uttryckte att det var kul att både vara publik och att uppträda. Jag tror att fler redan nu planerar för nästa års schlagerfirande. 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.