Svedenskolan Bergshamras Melodifestival

För någon timme sedan var röstningen avslutad! Det var spännande in i det sista då det fanns många fina uppträdanden för eleverna att rösta på. Elever uppträdde med sång, dans, instrumentspelande och en hel del karisma. 

Årets konferencierer, Ivar och Samuel, presenterade gladligen alla uppträdanden och uppmuntrade publikens uppskattning. Artisterna fick i väntan på sitt uppträdande och sedan rösterna hänga i greenroom och runt scen fanns make-up och hårfixning. 

Många uttryckte att det var lite nervöst med en så stor publik, nästan hela skolan, men till slut gick det bra ändå. Publiken hejade, klappade och tjoade glada tillrop till de olika artisterna.

Att kunna spela instrument själv var populärt i årets melodifestival. Vinnaren Olle spelade gitarr och sjöng en låt av Cat Stevens. Årets tvåa framförde låten Necrofantasia på piano. Vinnaren och tvåan fick varsin pokal, alla andra artister fick medaljer och slutligen avtackades alla elever som arbetat kring tillställningen med varsin rosbukett. 

Vi upplever att många redan är pepp på nästa års melodifestival!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.