Sommarlov på Sveden Fritid

Under hela sommaren erbjuder vi genom fritidshemmet och KTT-vistelsen sommarfritids för våra fritidsdeltagare. Vilka deltagare som är här vilka veckor varierar då många elever och skolpersonal har semester vissa veckor.

På sommarfritids brukar en hel del aktiviteter erbjudas som anpassas efter målgrupp och intresse. Fritidsdeltagarnas egna önskemål är en viktig del i våra fritidsverksamheter och just sommaren brukar ge extra möjligheter att genomföra dessa önskemål. Överlag brukar vi försöka vara ute mycket när det är fint väder och de som gillar att bada brukar få bada mycket. Önskade aktiviteter har varit allt från att baka, vara extra länge i gympasalen och fiska till att åka kommunaltrafik, gå på museum, äventyrsbad och andra större utflykter.

Många av våra fritidsdeltagare brukar uttrycka att det är roligt med många olika aktiviteter där varje person självklart har olika favoriter. I närområdet till Svedenskolan Bergshamra finns skog, fina promenadsträckor, badbassäng, idrottsplats, lekparker och vattenområden.

Varje fritidsgrupp skickar hem sommarlovsplanering till föräldrar och vårdnadshavare kontinuerligt. Vilken övrig information som går ut till föräldrar och vårdnadshavare bestäms i dialog mellan dem och fritidsverksamheten. Exempelvis kan man ha bestämt att personalen och föräldrarna varje dag skriver i en kontaktbok.

Har du frågor, synpunkter eller funderingar gällande sommarfritids får du mer än gärna kontakta fritidspersonalen! 

På bild syns Alva och Sandier under en dansaktivitet som hölls på skolgården.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.