Sara Korall - ny biträdande rektor på Svedenskolan Bergshamra

Sara Korall började sin tjänst som biträdande rektor på Svedenskolan Bergshamra måndagen 5/9 2016. Hon kommer ha speciellt ansvar för eleverna och personalen på grundsärskolan.

Sara berättar om sin bakgrund:

-Jag är 45 år och har arbetat inom skolvärlden i ca 15 år. Jag är utbildad lärare med specialpedagogisk kompetens. Tidigare har jag arbetat som lärare, arbetslagsledare och pedagogisk ledare inom träningsskola, kommunal grundskola och i olika specialskolor/enheter för elever i behov av särskilt stöd. Sedan flera år tillbaka har jag varit platsansvarig för en av helgerna på Rudebackens korttidstillsyn.

Vad tänker du om ditt nya uppdrag?

-Jag tycker det är mycket intressant och roligt med skolutvecklingsfrågor, framförallt när det gäller elever som är i behov av särskilt stöd. Jag ser med glädje och spänning fram emot att börja arbeta som biträdande rektor på Svedenskolan och få vara med om att fortsätta utveckla verksamheten.

Hur har den första tiden här varit?

- Efter en dryg vecka på Svedenskolan Bergshamra är jag full av positiva intryck. Det är en tillåtande och välkomnande stämning bland personalen. Vid de klassrumsbesök som jag har gjort blir jag imponerad över det tydliga och strukturerade arbetssättet som genomsyrar lektionerna och personalens förhållningssätt gentemot eleverna.

Vad gillar du att göra på fritiden?

-När jag inte arbetar är jag helst på min favoritplats; torpet i skogen. Där jobbar jag i trädgården eller tar långa promenader.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.