Rektor Nicklas Johanssons sommarbrev 2015

"Sommaren har gjort sitt intåg och med det stundar skolavslutningar igen på Svedenskolan Bergshamra och Svedenskolan Mälarhöjden. Ett intensivt och innehållsrikt läsår går emot sitt slut och eleverna har lagt till ytterligare ett år av lärande och utveckling.

Nu väntar ett långt och skönt sommarlov. På Svedenskolorna är fritidsverksamheten igång hela sommaren och jag vet att det är många roliga aktiviteter på gång.

Den här tiden på året utvärderar vi vårt arbete och planerar inför kommande läsår. På Svedenskolorna ska vi ha trygga elever som trivs och vi ska bedriva undervisningen utifrån varje elevs behov och förutsättningar.

Under läsåret har vi gjort flera utbildningsinsatser. Vi har bland annat haft en studiedag om bedömning med all personal och lärare i både grundskolan och grundsärskolan har deltagit i Matematiklyftet.

Nästa läsår kommer vi att fortsätta utveckla vårt arbete inom elevhälsan och som ett led i detta kommer vi att införa en speciallärarfunktion med inriktning mot språk- läs- och skrivutveckling.

Nu har jag snart gjort min första termin som rektor för Svedenskolan Bergshamra och Svedenskolan Mälarhöjden. Jag är stolt över våra fina verksamheter och det arbete som utförs varje dag av kompetenta medarbetare. Med hög kvalité på våra insatser kan vi fortsätta att utveckla skolan och fritidsverksamheten.

Till sist vill jag tacka alla för ett gott samararbete och för ett fint genomfört läsår. Jag önskar er alla en riktigt skön sommar!"

//Nicklas Johansson, rektor på Svedenskolan Bergshamra och Svedenskolan Mälarhöjden

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.