Nya perspektiv

Alexandra, som går i årskurs 8 på grundsärskolan, har testat 'enpunktsperspektiv' och visar upp sin skapade bild. I samband med uppvisandet förklarar Alexandra att enpunktsperspektiv går ut på att allting går inåt här, och så pekar hon på 'gränspunkten' vid horisonten.  Hon säger också att hon är väldigt nöjd med resultatet.

 

 

 

 

Under höstterminens bildundervisning har bildläraren Susanne börjar lära sina elever om några grundtricks när det gäller att måla med perspektiv, eller som hon kallar det: ”göra något 3D på något 2D” och anknyter till 2D- och 3D-spel som de flesta eleverna har erfarenhet av. Det hela handlar om att skapa djup i bilderna och för att göra det testas olika tekniker som t.ex. ovan nämnda enpunktsperspektiv, luftperspektiv (färgerna skapar djup) och skuggningar för att göra formerna till 3D-liknande figurer.

 

 

 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.