Missade du Svedenskolan Bergshamras besöksdag?

Öppet hus är ett tillfälle då vi öppnar upp våra verksamheter för besök för alla intresserade. För att svara på frågor finns lärare, fritidspersonal och skolledning utspridda i de olika lokalerna. Det är viktigt för oss att hela dagen på Svedenskolan ska representeras, även fritidshemmet för de yngre och KTT-verksamheten för de äldre. Besökarna brukar vara allt från intresserade föräldrar och barn till representanter från andra skolor, kommuner och myndigheter.

Årets Öppet Hus:
Mest besökare samlades i klassrummen för grundskolans yngre åldrar. Där visade läraren Anna hur skoldagen är strukturerad med extra tydlighet genom arbetsscheman och andra visuella hjälpmedel. Besökarna uttryckte att de uppskattade strukturen och att lokalerna var välanpassade för målgruppen.

Rektor Nicklas och KTT-verksamhetschefen Ida upplevde att många föräldrar uttryckte att de hade en positiv syn på verksamheten. Nicklas berättar hur kul han tycker det är att Svedenskolan verkar ha ett sådant gott rykte!

Missade du öppet hus och har frågor om skolan? Kontakta oss gärna! Kontaktinformation finns under fliken ’Kontakt’ på hemsidan.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.