Livrustkammaren, Parken Zoo och Svedenbadet

Mellanstadieeleven Dimitra berättar i intervjun nedan om några av de olika aktiviteterna och utflykterna som de gjort under årets sommarfritids.

 

 

 

 

 

Dimitra berättar om några minnesvärda utflykter:
-Förra veckan var vi på Livrustkammaren. Det fanns inga nya saker, men den var bra och fin. Man kunde byta kläder och låtsas vara prinsessa. Bilden på hemsidan är från Livrustkammaren. Man kunde pröva att sitta på en tron från en TV-serie som är för äldre. Vi har också varit på Parken Zoo och där såg vi djur och en robotshow med dinosaurier. Några av robotarna sprutade vatten! Där fanns med en lekpark med en jättelång rutschkana. Den var så lång att alla inte vågade åka! Jag åkte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur har Svedenbadet varit i sommar?
-Det är ett bra bad, men ibland är det mycket folk! Jag tycker det är bättre att gå när det är lite sämre värder, då behöver man inte trängas. De som vill har gått till badet nästan varje dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ni gjort något annat i närheten av skolan?
-Vi har fiskat. Jag fick ingen fisk. En annan elev fick en aborre! Den var väldigt liten så vi släppte den efter en stund. Ibland har vi gått på promenad och då brukar jag prata med en vän.

 

 

 

 

 

 

 

 

Har ni gjort något inomhus?
-Jag gillar att spela brädspel. Mest gillar jag fia med knuff, yatzi och lägga pussel. Vi har också ritat. Ibland för att ta det lite lungt har vi datortid. Idag bakade vi en äppelpaj. Den blev jättegod! Vi bjöd in några andra elever från de andra fritids med.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad ska du göra resten av sommaren?

 

 

 

-Imorgon åker jag till Grekland! Jag ska vara borta nästan en månad. Det ska bli kul! Jag ska träffa släktingar, vänner och gå på ett bröllop. 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.