Häst, taco, Spiderman och andra festliga utstyrslar

Årets traditionsenliga karneval kombinerades med fritidshemmets dag vilket gjorde att det fanns extra många saker att göra.

Firandet kickade igång med allsång tätt följt av ett sprakande trumframträdande där Svedenskolans sambagrupp stod bakom de rytmgivande batterierna. I år utökade vi antal rytmer och de som ville fick även senare dansa salsa på fotbollsplanen.

I tåget kunde man se drakar, ansiktsmålningar, skallror, fjädrar, Spiderman, en häst, en taco och andra kreativa karnevalsutstyrslar.

När alla rytmer hade tystnad fick de elever som ville välja bland olika stationer, som att blåsa såpbubblor, kasta prick, sätta mustasch på rektorn eller få ansiktsmålningar. Om man ville ha en riktig utmaning kunde man leta efter olika klistermärken på apor som gömts på platser runt gården.

Många elever uttryckte att det var kul att sätta mustasch på rektorn. En bild på Nicklas Johansson satt uppe på ett av våra plank, och de som prövade aktiviteten fick en ögonbindel och sedan skulle de försöka sätta fast en mustasch på rätt ställe. Det var inte lätt!

En annan populär aktivitet var en känslostig som hade byggts upp på skolans baksida. Där fick man bland annat göra ett dolt smaktest för att se om godbitarna smakade sött, salt eller surt. Många blev nog förvånade över vad som smakade vad.

För att avsluta festligheterna serverades det grillad varmkorv till mellanmål.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.