Fritidshemmets dag

Varje år försöker vi uppmärksamma fritidshemmets dag, fast i utökad version. På Svedenskolan Bergshamra uppmärksammas både vår fritidshemsverksamhet och vår KTT-verksamhet. Firandet påbörjades mot slutet av skoldagen och alla elever på skolan uppmuntrades till att delta.

Dagen invigdes med ett danståg runt skolans fotbollsplan. Det spelades massor med svängig musik och de flesta var med på många danser. Utöver dans och musik fanns det olika stationer som deltagarna kunde pröva på: Tipsrunda, kast med liten ärtpåse, ansiktsmålning och för de modiga fanns det en aktivitet där man skulle sträcka ner händerna i påsar fyllda med slemmiga saker. En deltagare sa att det som fanns i påsarna kändes väldigt äckligt, men ändå så ville han pröva om och om igen.

Som en bonus fanns det också klistermärken gömda på hela gården. De som ville kunde försöka hitta alla. De satt exempelvis på lyktstolpar, fotbollsmål och fönsterkarmar.

Firandet avslutades med en korvgrillning istället för det vanliga mellanmålet.

Vi hoppas att dagen har bidragit till en positiv bild av vad fritids och KTT kan innebära! Det lät i varje fall så på flera av deltagarna.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.