Ett halvår som verksamhetschef för Sveden Fritid (KTT)

Sveden Fritid KTT omfattar idag korttidstillsyn  för ungdomar över 12 år som har behov av tillsyn före och efter skoldagen samt under skollov vid Svedenskolan Bergshamra.  Sveden Frtid erbjuder en meningsfull och utvecklande fritid med roliga aktiviteter och social gemenska. Så här berättar den nya verksamhetschefen, Ida Gustafsson, om sig själv och sin första tid inom Utvecklingspedagogik.

Ida är verksamhetschef för Sveden Fritid KTT, som idag finns vid Svedenskolan Bergshamra. Så här skriver hon om sin första tid hos UP:

Hej!

Tiden går som bekant fort när man har roligt och min första tid på UP har bara svischat förbi. Det närmar sig nu ett halvår sedan min första dag och det är hög tid för en presentation.

Jag är 27 år, utbildad socionom och har tidigare arbetet med både barn, ungdomar och vuxna i behov av särskilt stöd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inom utförarverksamheter har jag främst min bakgrund på LSS-kollo samt på stödboende och gruppbostad för vuxna. Jag har även arbetat som socialsekreterare inom Socialpsykiatrin och som biståndshandläggare inom området funktionsnedsättning. 

Jag tycker att det är väldigt roligt att vara tillbaka på utförarsidan. Det är spännande att arbeta i ett företag där beslutsvägarna är korta, där möjligheterna aldrig tar slut och där ständig utveckling står i fokus. Att arbeta för och tillsammans med ungdomar är det roligaste som finns! Jag ser fram emot att ta del av all erfarenhet och kunskap som alla duktiga medarbetare besitter samt att få  vara med och utveckla omsorgsverksamheterna inom UP."

Om du har frågor om KTT-verksamheten får du gärna kontakta mig. Mina kontaktuppgifter finns under fliken "Kontakt" på hemsidan.

 

 

 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.