Eget driv och målbild

En av eleverna börjar halv åtta och hann därför fixa kaffe och te på morgonen till personalen som började senare. Eleven dukade upp fint på ett bord ute i vår glaskorridor och såg till att alla dryckalternativ fanns redo. Den andra eleven anslöt då hon började vid åtta.

Eleverna var båda mycket trevliga mot personalen och de var noggranna med att erbjuda god service. Cafébesökarna kunde välja på stor eller liten kopp, svart kaffe eller kaffe med mjölk eller bland alla de olika tesorterna som finns på skolan. Flera i personalen uttryckte att det var trevligt att börja morgonen på detta sätt och flera tyckte även att ett morgoncafé kanske vore något att fortsätta med någon gång ibland även under skolåret.

Eleverna bjöd inte bara på varma drycker utan de skapade också bakverk som de sedan sålde för en billig penning. De sålde chokladmuffins, tigerkaka och vegenska kakaobollar med dadlar. Pengarna som eleverna fick in fick de själva bestämma över. De valde att vi skulle åka iväg för att äta lunch i Kista Galleria.

I Kista Galleria finns det en stor food court och det betyder att de hade många smarriga rätter att välja bland. Eleverna hade cirka 70 kronor var att spendera och en köpte flera cheeseburgare och en köpte kebab med pommes. Alla blev nöjda!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.